sobota 30. mája 2015

Jahodové crumble


Letný teplý dezert, zjemnený vanilkovým jogurtom, ovocie si v ňom môžete zameniť podľa sezóny, mrveničku na vrchu tiež za mandľovú, marcipánovú, orechovú, jednoducho je na Vás akú variáciu si zvolíte a zakaždým bude tento dezert výnimočným ...

Suroviny :
500 g jahôd
3 PL cukru
škorica
vanilkový struk/extrakt
jogurt
ovsené vločky
maslo
hladká múka


Postup :

Jahody umyjeme, nakrájame na malé kúsky, posypeme 2 lyžicami cukru a uložíme do zapekacej veľkej nádoby alebo do malých nádob. Z múky, škorice, vločiek a zvyšného cukru si spravíme drobenku, ktorou posypeme jahody. Pečieme pri 200°C asi 25-30 minút. Podávame jogurtom, ktorý sme ochutili vanilkou. Dobrú chuť.


Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára