pondelok 15. júna 2015
Šľahačková bublanina s domácim ovocím
V tomto teple sa asi nikomu nechce motať dlho v kuchyni a preto obľúbeným rýchlym múčnikom sa v takom období stáva práve bublanina, plná ovocia zo záhrad..a keď ju doplníme o vanilku a šľahačku máme jemnučké vanilkové cesto..tak čo skúsite túto variantu ?
Suroviny :
1 šálka hladkej múky
1 šálka polohrubej múky
1 šálka šľahačky
4 vajíčka
1 vanilka
1 kypriaci prášok
maslo na vymastenie formy
Postup :
Vajíčka, cukor a šľahačku si prešľaháme s metličkou a postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Na záver pridáme vyškrabaný stred vanilky, spolu dobre premiešame a nalejeme na maslom vymastený plech, poprípade tam môžete použiť papier na pečenie ako som použila ja. Cesto posypeme čerstvým ovocím, podľa chuti a pečeieme pri 200 °C približne 30 minút. Podávame posypané práškovým cukrom alebo kopčekom vanilkovej zmrzliny..Dobrú chuť želám :)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre
(
Atom
)
Žiadne komentáre :
Zverejnenie komentára