nedeľa 17. mája 2015

Rebarborový sirup s jahodami a mätou




Ako som už spomínala kombinácia rebarbory a jahôd patrí k mojim favoritom a keď k tomu pridáme aj sviežosť mäty vznikne nám svieži ovocný letný sirup...mňam..





Suroviny :
1 šálka nakrájaných jahôd
1 šálka nakrájanej rebarbory
1 a 1/2 šálky cukru
3 šálky cukru
šťava z citróna
zväzok mäty

Postup :

Všetky suroviny si spolu povaríme, necháme prevrieť a varíme približne 45 minút na miernom ohni kým nám vznikne polohustý sirup.Po uvarení precedíme cez sitko a následne plníme fľašky. Necháme vo fľaškách sirupy vychladnúť a skladujeme v chladničke maximálne týždeň. Z tohto množstva vyjde asi 0,75 l sirupu.


Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára