nedeľa 3. mája 2015

Bounty cheesecake





V poslednej dobe mi zachutil v značnej miere kokos, nepatrila  som k jeho fanúšikom avšak časy sa menia a dala som šancu aj Bounty cheesecaku, nápad to bol veru výborný, chutil výborne a ak sa náhodou čudujete prečo mám tú strednú vrstvu žltú, keď bounty je biele, je to domácimi vajíčkami, ktoré majú krásnu farbu..a čomu ste podľahli Vy v poslednej dobe ?


Suroviny :
základ :
150 g kokosových/kakových keksíkov
30 g masla
30 g mliečnej čokolády
20 g kokosu
1 PL kakaa

kokosová vrstva :
500 g jemného tvarohu
125 ml smotany na šľahanie
125 ml kokosového mlieka
3 vajíčka
3/4 šálky cukru
3 PL kukuričného škrobu
2 PL kokosového likéru/sirupu
50 g kokosu

čokoládová pena:
200 g mliečnej čokolády
40 ml kokosového likéru
300 ml smotany na šľahanie

na ozdobu : kokos



Postup :

Keksíky si pomelieme pridáme k nim kokos, kakao a roztopené maslo i čokoládu, ktoré sme spolu roztopili nad parou. Do tortovej formy asi (22cm) si uložíme keksíky, vyrovnáme lyžicou a pečieme pri 170 °C asi 10 minút. Potom základ necháme vychladiť, teplotu v rúre znížime na 150°C, tortovú formu obalíme v alobale tak, aby nám tam nenatiekla voda počas pečenia, pretože cheesecake sa bude piecť vo vodnom kúpeli. Zoberieme si hlboký plech do neho vložíme obalenú formu a dáme zovrieť toľko vody, aby nám siahala po stred tortovej formy. Medzitým si vymiešame krém zo všetkých surovín a nalejeme na predpečený základ. Do plechu nalejeme vriacu vodu, vložíme ho do rúry a pečieme pri 150°C asi 45 minút. Čokoládovú penu si pripravíme tak, že si zohrejeme šľahačku , ale ešte pred tým ako začne vrieť k nej primiešame najemno nasekanú čokoládu a kokosový likér. Necháme zmes v hrnci postáť 2 minútky a následne premiešame, aby nám tam nezostali kúsky čokolády. Necháme šľahačku úplne vychladiť a dáme do chladničky na 12 hodín. Keď sa nám upečie aj cheesecake, necháme ho vychladiť aspoň na 5 hodín, takže je lepšie si koláč pripraviť deň vopred. Pred podávaním si prešľaháme čokoládovú šľahačku do tuha ručným mixérom, natrieme na koláč a posypeme kokosom, necháme ešte 30 minút zachladiť a podávame, verím, že Vám bude chutiť :) dobrú chuť.

A krásny zvyšok nedele želám :)

2 komentáre :