nedeľa 24. mája 2015

Jahodové cappuccino s domácimi piškótami

 


Jahodová sezóna nám už klope na dvere, preto sa snažím aspoň prvými jahodami pripraviť pre Vás inšpirácie na chvíle, keď už nebudete vedieť čo s nimi..Tento recept je rýchly a chutný, osviežený chuťou mäty..a padne vhod, keď sa Vám nechce tráviť hodiny v kuchyni aj keď máte chuť na niečo sladké..Tak poďme na to ...



 Suroviny :

na 1 väčšiu šálku :
3/4 šálky jahôd ( najlepšie domácich)
1- 2 PL cukru
2-3 PL créme fraiche/smotany kyslej
5 lístkov mäty
30 ml šľahačky

Piškóty :
3 veľké vajcia
90 g cukru
60 g hladkej preosiatej múky
1 čl vanilkového extraktu
2 PL práškového cukru

Postup :

Na jahodové cappuccino si vymixujeme všetky suroviny v mixéri okrem šľahačky. Nalejeme do pohárov a dáme do chladničky chladiť. Potom si pripravím piškóty. Žĺtky zmiešame s polovicou cukru a mixujeme na najvyššom stupni 4 minúty, kým nám nevznikne biela pena. Do tejto zmesi primiešame metličkou múku. V druhej miske si vymiešame do tuha bielky, postupne potom pridávame cukor až vymixujeme lesklú pevnú penu, ktorú zamiešame do žĺtkovej zmesi. Spolu zmiešame jemne, aby nám nepadla pena, naplníme do zdobiaceho sáčku s hladkou špičkou a vytvárame 10 cm pásiky na plechu, ktorý sme si  vopred vystlali papierom na pečenie, asi 5 cm od seba, na záver ich ešte posypeme práškovým cukrom. Pečieme pri 200°C asi 10 minút, kým nezozlatnú. Cappuccino vyberieme z chladničky ozdobíme so šľahačkou ( ktorú sme vyšľahali do polotuhej konzistencie) a podávame s piškótami. Dobrú chuť :)


3 komentáre :

  1. Vypadá to opravdu chutně... :) Ještě musím počkat na vlastní jahůdky, ale někdy recept využiji! :) Děkuji :). Corculum♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. odporúčam je to naozaj skvelé a osviežujúce, určite budem robiť častejšie :)

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť