Suroviny :
4 jarné cibuľky + na ozdobu
500 g bryndze
300 ml smotany na šľahanie
farebné korenie, soľ, červená mletá paprika
voda
3 stredné zemiaky
maslo
Postup :
Cibuľku očistíme, nakrájame na kolieska a opečemie na masle, pridáme na malé kúsky nakrájané a ošúpané zemiaky, poprášime paprikou a zalejeme vodou, aby nám paprika nezhorkla. Varíme kým zemiaky nebudú mäkké. Polievku vopred nesoľte, pretože bryndza je dosť slaná. Keď sú zemiaky uvarené pridáme do polievky bryndzu, ktorú sme si vymiešali so smotnanou, okorením a necháme prevrieť. Na záver polievku osolíme, ak je treba. Rozmixujeme ju tyčovým mixérom a podávame s pečivom a cibuľkou, môžete ozdobiť šľahačkou. Dobrú chuť :)
Žiadne komentáre :
Zverejnenie komentára