štvrtok 28. mája 2015

Demikát s jarnou cibuľkou


Nie je nič lepšia ako májová bryndza a z nej ešte lepšia bryndzová polievka s ešte lepšou jarnou cibuľkou...podľahnete tiež jej chuti ? My teda bryndzu zbožňujeme a už aj demikát... aké sú vaše obľúbené recepty z bryndze ?

Suroviny :

4 jarné cibuľky + na ozdobu
500 g bryndze
300 ml smotany na šľahanie
farebné korenie, soľ, červená mletá paprika
voda
3 stredné zemiaky
maslo


Postup :

Cibuľku očistíme, nakrájame na kolieska a opečemie na masle, pridáme na malé kúsky nakrájané a ošúpané zemiaky, poprášime paprikou a zalejeme vodou, aby nám paprika nezhorkla. Varíme kým zemiaky nebudú mäkké. Polievku vopred nesoľte, pretože bryndza je dosť slaná. Keď sú zemiaky uvarené pridáme do polievky bryndzu, ktorú sme si vymiešali so smotnanou, okorením a necháme prevrieť. Na záver polievku osolíme, ak je treba. Rozmixujeme ju tyčovým mixérom a podávame s pečivom a cibuľkou, môžete ozdobiť šľahačkou. Dobrú chuť :)


Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára