Keďže sa nám už pomaličky blíži sezóna jahôd, prinášam Vám pár receptov na inšpiráciu..Eton mess patrí k anglickým dezertom, skladá sa z jemného krému, jahôd a kúskov bielkových pusiniek. Je to ľahký dezert, vhodný na letné obdobie ako bodka po dobrej grilovačke.
Suroviny :
Pusinky :
3 bielka
1/2 šálka kryštálového cukru
Pena :
250 g mascarpone
250 ml šľahačky
1 vanilkový cukor alebo domáci vanilkový extrakt
150 g jahôd
2 PL trstinového cukru
pár kvapiek citrónovej/limetkovej šťavy
Postup prípravy :
Bielka si vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a spolu dobre zašľaháme, spravíme malé kôpky na plech vystlaný papierom a sušíme pri 100°C asi 60 minút. Necháme ich vychladnúť a polámeme na malé kúsky. Šľahačku si prešľaháme s vanilkovým cukrom a pridáme mascarpone ( malo by byť pri izbovej teplote, ľahšie sa zamiešava) spolu premiešame a odložíme chvíľku bokom. Jahody si umyjeme, nakrájame, dáme do hrnca posypeme cukrom a pridáme šťavu z citróna a spolu zahrievame, kým sa cukor rozpustí a zmení ako keby na sirup. Nakoniec vrstvíme do pohárov, najskôr pusinky, krém a jahody a ďalej opakujeme. Vrch ozdobíme pusinkou, jahodou a mätou. Dobrú chuť :)
Žiadne komentáre :
Zverejnenie komentára