Suroviny :
Cesto :
6 vajec
100 g cukru
120 g mletých vlašských orechov ( alebo aké máte k dispozícii )
55 g strúhanky
Mocha plnka :
70 g cukru
2 PL kukuričného škrobu
30 g horkej čokolády, nasekanej na malé kúsky
1 šálka (236ml) silného espressa
1 PL masla
1 PL vanilkového extraktu
250 ml šľahačky
Postup :
Ako prvé si oddelíme žĺtky od bielok. Vyšľaháme bielky, keď sú už tuhé pridáme 30 g cukru a znovu prešľaháme do lesklej peny. Potom si prešľaháme žĺtka so zvyškom cukru, bude to trvať asi 4 minúty, zamiešame jemne do žĺtok bielka, prisypeme orechy a strúhanku. Všetko jemne premiešame a polovicu cesta nalejme do formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 170°C asi 20 minút. A potom opakujeme a upečieme aj druhú polovicu. Na prípravu plnky si pripravíme espresso, ktoré si necháme úplne vychladnúť. Do krastrólka si nasypeme cukor a škrob, zalejme studenou kávou a varíme na miernom ohni až kým nám zmes nestuhne. Potom pridáme vanilkový extrakt a maslo, všetko spolu dobre premiešame a necháme vychladnúť. Po vychladnutí túto zmes zmiešame s vyšľahanou šlahačkou a plníme korpusy.Na záver necháme tortu vychladiť a ako dekoráciu môžete použiť mletú kávu alebo čokoládu. Dobrú chuť prajem :)
Miluji kávové dezerty a tento dort určitě vyzkoušîm.
OdpovedaťOdstrániťTento rozhodne stojí za vyskúšanie, mňam :P potom napíš ako chutil :)
OdpovedaťOdstrániťďakujem :) ale aj chutil výborne vyskúšaj. je to jednoduché a veľmi chutné ..
OdpovedaťOdstrániť