Suroviny :
100g mandlí
voda podľa potreby
1 čl vanilkového extraktu
0,5-1 čl stévie
1 šálka silného espressa
kvalitné kakao/ cejlónska škorica na zdobenie
Postup :
Mandle si zalejme šálkou vody a necháme cez noc postáť. Na ďalší deň zlejeme vodu, v ktorej boli mandle namočené a prilejme na madle 500 ml vody, rozmixujeme v mixéri čo najjemnejšie a precedíme. Skladujeme v chladničke a spotrebujeme do 5 dní. Komu sa nechce robiť domáce mlieko, alebo nemá čas na prípravu môže použiť aj tie z obchodu.
Ako prvé si na nápoj pripravíme silné espresso zo 7g kávy, mandľové mlieko si napeníme ( ako na cappuccino ) tryskou na presso stroji, mlieko nalejme do pohára, primiešame vanilkový extrakt a stéviu, zalejme espressom a na vrch dáme zvyšnú penu z napeného mlieka. Posypeme kvalitným kakaom alebo cejlónskou škoricou a podávame :) Dobrú chuť :)
Žiadne komentáre :
Zverejnenie komentára