štvrtok 26. marca 2015

Zapečené kuracie prsia s parmezánom, sušenými rajčinami a bazalkou

Jedným slovom mňam, táto kombinácia si ma úplne získala, sušené rajčiny, parmezán a bazalka ma nikdy nesklamú..a dúfam že ani Vás :)
 


Suroviny :
500 g kuracích pŕs
100 g sušených rajčín v oleji
4 PL strúhaného parmezánu
1 šľahačka
3 strúčiky cesnaku
maslo
soľ
mleté zelené korenie
mleté oregano
hrsť čerstvej bazalky



Postup :

Umyté mäso si osolíme a okoreníme, posypeme oreganom a sprudka opečieme na masle z oboch strán. Mäso si uložíme do zapekacej nádoby, do zvyšného výpeku pridáme rozpučený cesnak, zalejeme ho šľahačkou aby nám nezhorel, pridáme rajčiny, nasekanú čerstvú bazalku, parmezán, povaríme spolu a keď nám táto zmes prevrela polejeme ňou uložené upečené kuracie prsia a spolu zapekáme pri 200° asi 30- 40 minút. Podávame napríklad s ryžou. Dobrú chuť :)


2 komentáre :