streda 4. marca 2015

Čokoládový koláč s hruškami bez múky

Tento koláčik má síce dlhú prípravu, hlavne čo sa týka pečenia, ale výsledok rozhodne stojí za to, prešiel aj prísnym hodnotením mojich kamáratok ( pre ktoré som ho pripravovala) a zhodnotili  , že koláčik bol výborný a stojí za vyskúšanie , tak som zvedavá či ho spravia aj ony dve doma pre svojich blízkych :)






Suroviny :
2 šálky pomletých orechov ( ja som použila mandle a kešu )
6 vajec
200 g masla
2 PL kakaa
1 šálka hnedého cukru
200 g horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa
3 čl vanilkového extraktru
3 veľké hrušky
práškový cukor na posypanie
šľahačka s vanilkou k podávaniu




Pracovný postup :

Zmäknuté maslo si vymiešame s cukrom do peny, pridáme vajíčka,vanilkový extrakt, kakao a všetko dobre premiešame. Prilejeme čokoládu, ktorú sme si roztopili nad parou, premiešame  a nakoniec zamiešame pomleté orechy. Tortovú formu vymastíme s  maslom a vysypeme mletými orechmi, nalejeme na ňu čokoládovú zmes, na vrch naukladáme ošúpané a jadrovníkov zbavené  hrušky, pečieme pri 150 °C asi 1 hodinu aj 45 minút. Podávame posypané s práškovým cukrom a vanilkovou šľahačkou. Dobrú chuť prajem..


Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára