sobota 21. marca 2015

Plnená hruška v štrúdľovom ceste


 


Chystá sa k Vám návšteva a neviete čo rýchlo upiecť ?  Teplé hrušky s orechmi a čokoládou v chrumkavom ceste sú výbornou voľbou jednoznačne :) alebo môžete hrušky zameniť a spraviť jabĺčka, nech sa už rozhodnete pre ktorúkoľvek voľbu, hostia si určite pochutia.. A vy nemusíte stráviť celý deň v kuchyni ..aj keď v mojom prípade je každá strávená chvíľa v kuchyni výnimočná :)




Suroviny na 4 hrušky :
1 balík štrúdľového cesta ( ak máte čas, tak je lepšie si vyrobiť vlastné cesto, ale v časovej tiesni je vhodné aj to kúpené )
4 hrušky
1/2 šálky mletých orechov
100 g pomletej horkej čokolády
1 PL muscovado cukru
6 PL roztopeného masla
maslo na potretie


Postup :

Hrušky ošúpeme, a vydlabeme zo spodku lyžičkou dieru, odstránime jadrovníky, v miske si zmiešame orechy, roztopené maslo, cukor a čokoládu. Štrúdľové cesto natrieme jemne maslom, hrušky naplníme orechovou zmesou a zavinieme do štrúdľového cesta, môžete si pomôcť aj špáradlami, ak sa Vám nebude chcieť cesto držať na hruške. Takto opakujeme a zabalíme každú hrušku, nakoniec ešte hrušky potrieme maslom a pečieme pri 175 °C asi 30 minút, kým nám hrušky zozlatnú. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a podávame ešte vlažné :) Mňam.. dobrú chuť želám ..;)


Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára