sobota 25. apríla 2015

Čokoládový koláč bez múky s whiskey polevou

Opäť niečo čokoládové, veľmi čokoládové by som povedala a sladké, preliate whiskey omáčkou, myslím si, že týmto koláčikom ulahodíte aj pánskej spoločnosti a môžete do polevy pridať aj viac whiskey, keby sa im málilo :)




Suroviny :
360 g horkej čokolády
1/2 šálky cukru ( v pôvodnom recepte bola 1 šálka, ale koláč je príliš sladký )
200 g masla
6 vajec
2 čl vanilkového extraktu
2 PL whiskey
2-3 PL kakaa

Poleva :
1 šľahačka
1 šálka práškového cukru
1/2 šálky kakaa
1-2 PL whiskey



Postup :

Nad parou si rozpustíme čokoládu s maslom. 4 vajcia si oddelíme, bielky vyšľaháme dotuha a zamiešame s polovicou cukru, tak aby sme mali lesklú penu. K žĺtkám si pridáme 2 celé vajcia, extrakt, zvyšok cukru, kakao a whiskey, spolu dobre prešľaháme. Všetko jemne zamiešame do čokolády, ktorú sme si rozpustili, tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme kakaom. Vlejeme do formy cesto a pečieme pri 175 °C 40- 45 minút. Ja som ho vytiahla trošku skôr, ale je lepšie ho nechať tých 40 minút. Na polevu si šľaháme šľahačku s whiskey na najvyššom stupni 2-3 minúty. Potom pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame a vznikne nám polohustá omáčka, ktorou polievame koláč. Ozdobíme ovocím a môžeme podávať. Dobrú chuť. :)


Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára