streda 15. apríla 2015

Pena z bielej čokolády

Ľahká, sladká, biela, čokoládová pena, jemná ako obláčik. Ak chcete prekvapiť priateľa či priateľku, manžela alebo manželku po večeri, odporúčam vyskúšať..Vhodná je v kombinácii s kyselkavým ovocím...


Suroviny :
2 vaječné žĺtka
1 a 1/4 šálky smotany na šľahanie
2 PL cukru
220 g bielej čokolády
ovocie




Postup :

Ako prvé si nasekáme úplne na jemno bielu čokoláda, dáme do misky a odložíme bokom.Žĺtka vyšľaháme do bielej peny s cukrom, medzitým si v malom kastrólku zohrejme 1/4 šálky šľahačky, nalejeme na žĺtkovú penu, vrátime celú zmes späť do kastrólka a na miernom ohni varíme, do polohustej konzistencie, skôr to musí byť redšie, pretože sa šľahačka následne leje na čokoládu a dobre sa premieša, aby sa rozpustila. Nakoniec sa do zmesi zamieša vyšľahaná šálka šľahačky a podáva sa v pohárikoch a dobre vychladená. Dozdobíme drobným ovocím. Dobrú chuť :)


Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára