Suroviny :
Cesto :
135 g svetlých sušienok
80 g masla
Biela vrstva :
500 g jemného tvarohu
60 g práškového cukru
1 vanilkový lusk
10 g práškovej želatíny
40 ml vody
Jahodová vrstva :
400 g rozmixovaných jahôd
150 g bieleho jogurtu
1 PL citrónovej šťavy
5 PL práškového cukru
16 g práškovej želatíny
60 ml vody
Postup :
Sušienky si pomelieme, pridáme k nim roztopené maslo a vysypeme do tortovej formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Keksíky uhladíme a uložíme na 30 minút do chladu. Potom si necháme napučať želatinu z bielej vrstvy v 40 mililitroch vody. Trvá to asi 10 minút a ostatné suroviny si medzitým zmiešame okrem vanilkového lusku (z ktorého si vyškrabeme len stred) všetko dobre premiešame, keď nám želatina napučala zahrejeme ju kým sa nám úplne nerozpustí, ale pozor neprehrejte ju pretože potom nestuhne. Želatina sa môže zahrievať do 60°C. Do želatiny pridáme lyžicu krému a zamiešame ju potom do krému. Túto vrstvu necháme znovu zachladiť na 30 minút. Jahodovú vrstvu potom pripravíme rovnako. Všetko spolu necháme dobre stuhnúť a podávame s jahôdkou na vrchu. Dobrú chuť.
Žiadne komentáre :
Zverejnenie komentára