streda 1. apríla 2015

Zapečené šampiňóny

Čakáte návštevu a neviete čo s občerstvením? Skúste tieto zapečené šampiňóny a budú sa k Vám hlásiť častejšie na pohostenie :) Alebo ich môžete vyskúšať ako ľahký obed..

Suroviny :
6 veľkých šampiňónov ( môžete použiť aj klasické malé, ja som použila na grilovanie, ale dobré by boli aj PORTOBELLO )
2 PL parmezánu + na posypanie
tymián čerstvý
soľ
mleté čerstvé zelené korenie
80 g lučiny
5 sušených rajčín v oleji, nakrájaných na malé kúsky
50 g masla


Postup :

Šampiňóny umyjeme, vyrežeme nožičky, nakrájame ich na malé kocky, podusíme ich na masle, pridáme na jemno nasekaný tymián, soľ, korenie a dusíme asi minútu, potom pridáme rajčiny. Dobre premiešame, stiahneme z ohňa, pridáme lučinu a parmezán. Premiešame a naplníme šampiňóny, ktoré dáme do maslom vymazanej zapekacej formy. Pečieme pri 200 °C asi 30 minút. Podávame s kúskom čerstvého pečiva. Dobrú chuť ! :)


Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára