štvrtok 2. apríla 2015

Hniezda s malinami a šľahačkovou omáčkou

Čo poviete na to , keď klasické škoricové  hniezda zameníme malinami a vanilkovým mascarpone. Vznikne mäkkučké cesto so sviežou plnkou, pripomínajúce jar, aj keď to momentálne na jar veru vonku nevyzerá..



Suroviny :

cesto:
3 šálky hladkej múky
1 šálka mlieka
1/2 čerstvého droždia
5 PL cukru
2 PL oleja
1 PL vanilkového extraktu

plnka :
250 g mascarpone
300 g mrazených malín
1PL kukuričného škrobu
5 PL cukru
1 čl vanilkového extraktu

poleva :
1/4 šálky šľahačky
1 šálka práškového cukru



Postup :

Z teplého mlieka, trošky cukru a droždia si pripravíme kvások, ktorý nalejeme do misky, kde sme si pridali preosiatu múku, olej, zvyšný cukor a vanilkový extrakt. Necháme na teplom mieste vykysnúť asi 40 minút. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť asi 60x40 cm ( ja som ho rozvaľkala na menší rozmer a mala som obrovské hniezda, takže je lepšie ho rozvaľkať na väčší obdĺžnik ). Mascarpone si vymiešame s polovičkou cukru a vanilkovým extraktom, touto zmesou potrieme cesto. V inej miske si zmiešame mrazené maliny ( vyberte ich až vtedy z mrazničky, keď ich budete dávať na cesto ) pridáme škrob a cukor. Malinami posypeme mascarpone, zrolujeme cesto pozdĺž a nakrájame hniezda. A teraz máte dve možnosti buď hniezda dáte do maslom vymastenej zapekacej nádoby alebo ich jednotlivo upečiete na papieri. Mne sa páčia viac, keď nie sú nalepené na seba. Pečieme ich pri 200 °C asi 25 minút. Nakoniec si šľahačku zmiešame s práškovým cukrom a touto polevou polejeme upečené hniezda. Podávame s teplučkým espressom :) dobrú chuť !

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára