nedeľa 12. apríla 2015

Eclairs s malinami a bielou čokoládou

Ľahučký francúzsky múčnik z odpaľovaného cesta, s vanilkovou šľahačkou zmiešanou s malinami a vrch potretý bielou čokoládou, čo viac chýba k nedeľnej pohode no snáď už len káva :)



Cesto :
140 g hladkej preosiatej múky
115 g masla
1 šálka vody
1/2 čl soli
1 PL kryštálového cukru
4 vajíčka

Plnka :
250 ml šľahačky
1 vanilkový lusk
cukor podľa  chuti
čerstvé/mrazené maliny

Poleva :
100 g bielej čokolády



Postup :

Maslo, soľ, vodu a cukor zohrejeme a keď nám začne táto zmes vrieť pridáme múku, spolu miešame až kým nám nevznikne hustá kaša , ktorá sa oddeľuje od stien hrnca. Túto zmes necháme vychľadnúť a po jednom zašľahávame vajíčka aby sa hmota dobre spojila. Potom si dáme do zdobiaceho sáčku hladkú širokú špičku ak ju nemáte stačí aj pevný sáčok a robíme čiary asi 10 cm dlhé. Pred tým kým ich dáte do rúry , pokvapkajte plech vodou alebo dajte do rúry šálku s vodou, zaručene Vám potom narastú. Rúru v žiadnom prípade neotvárajte počas pečenia, inak Vám padnú. Pečieme pri 180 °C asi 20-30 minút, ale musíte sa prispôsobiť Vašej rúre, podľa toho ako pečie, či ubrať či pridať teplotu, moja piekla silno. Mne vyšlo asi 16 kusov z tohto množstva Na plnku si vyšľaháme studenú šľahačku s vanilkovým stredom, pridáme práškový cukor a maliny. dobre premiešame a plníme ňou pripravené eclairs. Vrch na záver potrieme bielou čokoládou a podávame posypané práškovým cukrom. Dobrú chuť. :)


Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára