pondelok 6. apríla 2015

Plnené farebné vajíčka

 Aká by to bola Veľká noc bez vajíčok ? Preto prinášam tento recept, síce trošku oneskorene, ale môžete ich vyskúšať aj v iný deň cez rok, alebo na nejaký sviatok.

Suroviny :
6 vajec uvarených na tvrdo
2 PL majonézy
1 PL smotany
1 čl dijonskej horčice
soľ, korenie a mletá paprika podľa potreby a chuti

Na zafarbenie vajíčok :

cyklámenová farba :
2 cvikly, ošúpané a nakrájané na malé kúsky
1 PL vínneho octu
soľ

žltá farba  :
2 šálky vody
1 PL kurkumy/karí
soľ
1 PL vínneho octu



Postup :
 Vajíčka si uvaríme tak, že ich vložíme do vody, zalejeme vodou necháme prevrieť 1 minútu, stiahneme z ohňa a zakryjeme pokrievkou a takto necháme vychladnúť 12 minút. Žĺtka sú potom krajšie. Potom zalejeme studenou vodou, a keď sú studené ošúpeme ich. Pripravíme si farebné nálevy : ktoré si uvaríme bez octu a soli asi 20 minút, potom precedíme, necháme vychladnúť a potom pridáme soľ a ocot. V tomto náleve lúhujeme vajíčka minimálne 1 hodinu, ale čím dlhšie budete lúhovať, tým budú mať sýtejšiu farbu. Potom ich vyberieme z nálevu, utrieme utierkou, prerežeme a lyžičkou vyberieme žĺtka, ktoré zmiešame s ostatnými surovinami do jemného kému. Týmto krémom plníme potom vajíčka. Podávame ich vychladené s čerstvým pečivom. Dobrú chuť :)


Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára