štvrtok 5. februára 2015

Feniklová polievka



Fenikel je u nás menej používaná zelenina, málokto však vie že fenikel je vhodný pri tráviacich ťažkostiach, urýchluje trávenie, utlmuje kŕče a je vhodný aj na chudnutie. Väčšina ho však pozná z detstva, keď nám naše mamy dávali piť feniklový čaj. Fenikel má trošku sladkastú chuť. Mňa si fenikel určite získal, čo Vy na to vyskúšate  ?




Suroviny :
1 fenikel
1 veľký pór
1 jablko
karí korenie
30 g masla
3 PL mletých opražených vlašských orechov
soľ, mleté čierne korenie
voda podľa potreby

Na ozdobu :
opražene vlašské orechy
stonka feniklu
javorový sirup


Postup :
Na masle si opražíme nakrájaný pór, podusíme 3 minúty a pridáme ošúpané nakrájané jablko a nakrájaný fenikel. Podusíme 5 minút, posypeme kari korením, orechami a podlejeme asi 4 šálkami vody. Varíme kým všetko dobre nezmäkne, osolíme a okoreníme, rozmixujeme ponorným mixérom. Podľa potreby pridáme ešte vodu, keď chceme mať polievku redšiu a necháme ešte raz prevariť. Polievku podávame poliatu s javorovým sirupom, posypanú opraženými orechmi a stonkou feniklu. Dobrú chuť :)

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára