utorok 27. januára 2015

Petržlenový gratin s tymiánom



Áno, dobre čítate, petržlen, mnohým nechutí, má výraznú chuť, je sladší, ale prečo mu nedať šancu a vyskúšať ho pripraviť iným spôsobom ako len vložiť do polievky. Myslím si, že v tejto kombinácii, by chutil veru každému..treba vyskúšať, jednoznačne :)



Suroviny :
5 - 7  veľkých petržlenov
1 smotana na šľahanie
1 veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 PL hladkej múky
tymián podľa chuti ( najlepšie čerstvý, ale ja som nenašla v žiadnom obchode, tak som použila sušený)
soľ
čierne korenie
150 g kvalitného ementálu
maslo na vymastenie zapekacej misky

Postup :

Petržlen si ošúpeme, nastrúhame na tenké plátky, zapekaciu misku si vymastíme maslom, pridáme polovicu petržlenu, potom nakrájanú cibuľu a zase na vrch petržlen. V miske si zmiešame smotanu, tymián, pretlačený cesnak, pridáme soľ, mleté čierne korenie a lyžicu múky, spolu dobre premiešame, aby nám nezostali hrudky z múky a polejeme petržlen celou tekuto zmesou. Vrch posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme zakryté alobalom 45-50 minút pri 180°C. Potom misku odkryjeme a ešte zapečieme vrch, aby nám syr dostal krásnu zlatú farbu. Podávame s opekanými zemiakmi, ale mne chutil gratin aj samotný. Dobrú chuť :)


Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára