streda 7. januára 2015

Brusnicový chlebík



Po varenom vínku mi zostali ešte čerstvé brusnice, preto som sa rozhodla ich zúžitkovať do tohto výborného jemného chlebíka. Odporúčam ho vyskúšať je naozaj mäkučký a šťavnatý vďaka brusniciam.

Suroviny :
1,5 šálky hladkej múky
1 šálka kryštálového cukru
1 čl prášku do pečiva
štipka soli
3/4 šálky acidka/cmaru
0,5 šálky oleja
2 vajíčka
2 pl pomarančovej šťavy
1 čl vanilkového extraktu
1 šálka čerstvých brusníc
Poleva:
0,5 šálky práškového cukru
šťava z pomaranča podľa potreby




Postup :

V prvej miske si zmiešame všetky sypké suroviny, v druhej všetky tekuté, do tekutej prisypávame pomaličky sypkú zmes za stáleho miešania. Nakoniec primiešame brusnice. Chlebíkovú  formu vymastíme maslom a vysypeme múkou, vlejeme brusnicovú zmes a pečieme pri 150 °C asi 60-70 minút. Vyskúšame špajdlou či je stred tuhý, ak áno vyberieme a necháme ešte chladnúť 20 minút vo forme. Po vychladnutí polejeme cukrovou polotuhou polevou a degustujeme. Dobrú chuť :)


Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára