utorok 29. septembra 2015

Bezlepkový čokoládový koláč s višňovou polevou



Keďže z času na čas pridávam aj nejaký zdravý recept, dnes som si vybrala bezlepkový koláč, ktorý si môže pripraviť každý z Vás a ani nikto nezistí, že tam chýba múka. Je extra čokoládový a mäkkučký vďaka rumu, ktorý dodáva skvelú chuť v kombinácii s višňami. Je to typický hutnejší koláčik na práve prebiehajúce jesenné dni žiariace poslednými teplými lúčmi slnka...




Suroviny :

4 pudingy s horkou čokoládou
100 g horkej čokolády ( čím vyššie percento kakaa, tým lepšie)
3 vajíčka
3 PL kokosového oleja
1 kypriaci prášok
100 g trstinového cukru (alebo iného, podľa vašej chuti)
1 dcl rumu ( poprípade vody )

Poleva :
1 zavárané višne odkôstkované so šťavou
2-3 PL kukuričného škrobu
cukor podľa chuti, ja som nedávala

Postup :

V miske si zmiešame najskôr suché suroviny, potom postupne pridávame po jednom vajíčka, kokosový olej a rum. Dobre premiešame a pečieme vo forme, ktorý sme si vystlali papierom, pri 170°C asi 25 - 30 minút. Necháme vychladnúť a medzitým, si pripravíme polevu, tak že si zmiešame všetky suroviny v hrnci a povaríme na miernom ohni ako puding, kým nezhustne. Vychladnutou polevou dozdobíme koláč a degustujeme, samozrejme u nás nestihol ani vychladnúť a už bol na tanieri ..dobrú chuť :)






Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára