nedeľa 21. júna 2015

Passion fruit cake

 
Passion fruit alebo po našom marakuja ma oslovila už dávnejšie, tak som rozmýšľala aký koláč by bol z nej a napadlo ma kokosové cesto s marakujovým kyselkavým krémom, vrch potretý sladkou smotanou a ľahkým želé..a tu je výsledok mojej fantázie :) Ak však nemáte možnosť si kúpiť marakuju, môžete ju zameniť za malinové pyré alebo akékoľvek ovocie, ktoré máte radi a výsledok bude vždy perfektný..naozaj :) čo ste dnes piekli Vy ?



Cesto :

5 vajec
5 PL kryštálového cukru
1 prášok do pečiva
4 PL kokosu
1 PL múky
olej a múka na vymastenie formy

Vajcia si oddelíme, bielky vyšľaháme do tuha, žĺtky prešľaháme s cukrom, pridáme 5 polievkových lyžíc studenej vody, múku,prášok do pečiva a kokos. Nakoniec jemne zamiešame bielky, vylejeme do olejom vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri 200°C asi 25-30 minút. Necháme úplne vychladiť.

Marakujová plnka :

250 g mascarpone
250 ml marakujové pyré ( alebo iné ovocné pyré )
6 plátkov želatíny

Mascarpone si jemne prešľaháme a zmiešame s pyré. Želatínu pripravíme podľa návodu a nalejme do plnky. Celú zmes vylejeme na kokosové cesto a necháme úplne stuhnúť.

Šľahačka  a želé:

250 ml šľahačky
4 PL práškového cukru
maliny
1 tortové želé červené
250 ml ovocnej šťavy alebo džúsu
2 PL cukru

Do vyšľahanej tuhej šľahačky pridáme práškový cukor a ovocie, natrieme na marakujovú zmes. Nakoniec si nachystáme želé, ktoré si uvaríme z cukru, ovocnej šťavy a z 1 sáčku tortového želé, necháme celú zmes zovrieť, povaríme 1 minútu na miernom ohni, necháme vychladnúť chvíľku za stáleho miešania a nelejeme celú zmes naraz na tortu, nie po lyžičkách !! ako ja  :D aby sa Vám nevytvorili také malé vrstvy ako mne, pretože želé veeeeľmi rýchlo tuhne...Necháme tortu zachladiť a podávame s ovocím a dobrou kávičkou :) peknú nedeľu :)




2 komentáre :

  1. Wow, to vypadá úžasně :O Takový dort, kdyby mi někdo udělal k narozeninám, tak bych se fakt nezlobila :D

    http://meadelaida.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. treba vyskúšať :) alebo niekomu spraviť, je fakt výborný ..:)

      Odstrániť