nedeľa 8. novembra 2015

Čokoládovo-tvarohový koláč so smotanou (bez múky)

 
Konečne som sa dostala k spracovaniu nového príspevku, kopec povinností je za mnou, tak sa trošku môžem venovať aj nejakým receptom. V chladničke na mňa tentokrát čakal tvaroh a zostávalo už len vymyslieť ako ho použiť. A veru správna voľba padla práve na  jemný, vláčny koláč..taký typický jesenný ..tak čo skúsite ho ?


Suroviny :

500g hrudkovitého tvarohu ( najlepšie, ten s papierovým obalom)
250g mascarpone
100g horkej čokolády ( ja som použila 52%)
3 vajíčka
štipka soli
150g cukru
2 čokoládové pudingy ( ja som použila s horkou čokoládou)
1 PL kakaa
125ml mlieka
1 kyslá smotana
vanilka/vanilkový cukor
oriešky na ozdobu



Postup :

Vajíčka si vyšľaháme s cukrom, pridáme vychladnutú roztopenú čokoládu, potom puding, kakao. Následne nadrobíme tvaroh a jemne zamiešavame spolu s mascarpone. Pridáme štipku soli a mlieko. Spolu dobre premiešame a pečieme  ( ja som piekla v silikónovej forme, ktorú netreba vymastiť, v prípade klasickej treba vymastiť formu) pri 170°C asi 1 hodinku  ( koláčik je trošku traslavý v strede, aj keď je už upečený). Necháme úplne vychladnúť a na vrch natrieme smotanu, ktorú sme si vymiešali s vanilkovým cukrom a vyškrabaným stredom vanilkového lusku. Necháme zachladiť asi na dve hodinky a podávame. Dobrú chuť prajem :)



5 komentárov :

  1. ahoj prosim ta ako si to myslela s tym pudingom ? a odkial mas a aku silikonovu formu ? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, pudingovy prasok sa tam iba zamiesava, co sa tyka formy tu mam ja z tesca ale da sa kupit uz teraz v kazdom obchode kde su domace potreby a mam klasicku tortovu formu, ale mozes pouzit aj inu formu..len ju potom treba vymastit maslom 😊

      Odstrániť
    2. dakujem :) tak idem ho upiect ❤️

      Odstrániť
    3. Tento komentár bol odstránený autorom.

      Odstrániť
  2. Ahoj, prosím ťa, kde kupuješ tie oriešky na ozdobu? Ja som ich niekedy kupovala v Lidli, ale už dlhšie ich neviem nájsť. Vďaka za odpoveď. :)

    OdpovedaťOdstrániť